چند همسری به منظور وضعیتی است که خانم یا آقا بیش از یک همسر دارد. این وضعیت شامل دو نوع چند شوهری و چند زنی است. البته که چند همسری در دین مسیحیت ممنوع است و در دین اسلام و یهودیت با شرایط خاص این وضعیت جایز میباشد. اما دیدگاه روانشناسی به این رفتار و وضعیت چیست؟ بر اساس یافته ها، ازدواج های چند همسری نسبت به ازدواج های تک همسری رضایت از زندگی کمتری دارد. و این افراد علائم اختلالات روانی بیشتری را تجربه میکنند. بسیاری از علائم سلامت روان برای هر کدام از این افراد نیز گوناگون است.
در بررسیهای خانواده چند همسری، یافته ها حاکی از آن است که همسران اول نسبت به همسر دوم و سوم، بیشتر در رابطه با مشکلات خانوادگی دچار اضطراب، افکار پارانوئیدی و روان پریشی میشوند. و تمامی نتایج حاکی از آن است که اغلب افراد چند همسر، خودشان مشکلات روانی دارند. توصیه میکنیم که قبل از ازدواج از سلامت روان همسر اطمینان حاصل کنید. پس برای دریافت مشاوره ازدواج اقدام کنید.
منبع: چند همسری
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
چند همسری چیست؟
چند همسری به منظور وضعیتی است که زن یا مرد دارای بیش از یک همسر هستند. بر اساس کتاب اطلس قوم شناسی، از 1231 جامعه که مورد مطالعه قرار گرفتند؛ 453 نوع چند همسری داشتند و 588 نوع نیز چند همسری مکرر وجود داشته است. از منظر تاریخی عوامل بسیار زیادی وجود داشته است که باعث تداوم چند همسری شده است. بر اساس گفته محققان، مردان نسبت به زنان به دلیل جنگ، بیماری، خطرات شغلی، ماهیگیری در اقیانوس و … میزان بیشتری از خانم ها مرگ و میر داشتند.
بر اساس یک مطالعه در نیجریه، 5 دلیل برای مردان جهت گرایش به چند همسری وجود دارد. که شامل افزایش اعتبار و اعتماد به نفس، تعداد بیشتر فرزندان، ارتقا خود در جامعه و … میشود. که در این مقاله به طور کل جوانب مختلف چند همسری را توضیح داده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
برای آشنایی با روابط در خانواده ترکیبی کلیک کنید.
دلایل چند همسری چیست؟
بر اساس مطالعه ای که در کشور نیجریه انجام شد، دلایل اساسی برای گرایش به سوی چند همسری وجود دارد. که در این بخش مقاله به این دلایل اشاره کرده ایم.
???? ارتقاء جایگاه خود در جامعه
????افزایش تعداد فرزندان
???? کمک کافی برای انجام کارهای لازم در مزرعه و کارهای جانبی
????افزایش اعتبار و افزایش اعتماد به نفس در جامعه و میان همسالان
???? ارضا نیازهای جنسی
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه محبت به همسر کلیک کنید.
چند همسری در خاورمیانه
در وضعیت چند همسری، در خاورمیانه عامل خطرناکی برای بهداشت روانی میان میلیون ها زن است. ازدواج های دارای چند همسر به عنوان یک ساختار رایج در خاورمیانه به شمار میآید. در دین اسلام به مردان اجازه ازدواح با چهار زن صادر شده است. اما یکی از جنبه ها در این زمینه عدم سو استفاده از اجازه چنین موضوعی در دین اسلام است.
ملاحظات علمی چند همسری چگونه است؟
در کشور عربی چند همسری رواج دارد. ملاحظات علمی حول خانواده های این چنین متفاوت است. همسران افرادی که چند همسر هستند ممکن است با یکدیگر در یک خانه زندگی کنند و یا خانه های جدا از یکدیگر داشته باشند. چند همسری به عنوان زن ارشد یا به عنوان هر زن متاهل که همسر دیگر میگیرد؛ گفته میشود. و همسر کوچک جدید ترین فردی است که به این خانواده اضافه میشود.
در مناطق روستایی که چند همسری وجود دارد؛ خانم هایی که زن یک آقا هستند در کارهای خانه و زمین با یکدیگر کمک میکنند. اما دائم در حال رقابت بر سر مال، عشق و توجه همسر هستند. بر اساس مطالعات؛ تعداد زوج ها به حسادت، رقابت، توزیع نابرابر، روابط عاطفی و … منجر میشود. و تعداد زیاد زوجین باعث بروز آسیب های روانی زیاد خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پشیمانی از ازدواج کلیک کنید.
بیماری های شایع در چند همسری
بر اساس گزارش ترکیه، شرکت کنندگانی که ناراحتی های روانی گزارش کرده اند، اغلب از خانواده های چند همسری بودند. و در ارتباط با بیماری روانی مخصوصا اضطراب و افسردگی، میان زنان و کودکان در ازدواج های چند همسری که عمدتا همسران سال خورده هستند بیشتر مشاهده شده است.
بر اساس بررسی الشربینی، همسران اول در خانواده های چند همسری معمولا به بحران روانی بزرگ دچار میشوند. هم چنین زنان در این سبک ازدواج ها از عزت نفس پایین و رضایت کم از زندگی زناشویی برخوردارند که همین موضوع منجر به افسردگی میشود. در ادامه به ابعاد روانی این وضعیت پرداخته ایم.
???? خلا عاطفی و کمبود محبت
خلا عاطفی یکی از ابعاد روانی چند همسری است. زمانی که یک همسر دیگر برگزیده میشود، توجه و محبت به همسر اول کاهش پیدا میکند و نیازهایش به خوبی بر طرف نمیشود. همین موضوع باعث ایجاد خلا عاطفی و کمبود محبت از سوی همسر میشود.
???? بد بینی و بی اعتمادی
چند همسری فضای خانه را مسموم کرده و باعث ایجاد بد بینی، بی اعتمادی و شک میشود. و این احساس های روانی تنها برای همسر نیست و فرزندان نیز به آن دچار میشوند. و رشد فرزندان در این فضا باعث عدم موفقیت خواهد شد.
???? احساس شکست و حقارت
یکی از ابعاد روانی چند همسری، احساس شکست و حقارت است. خانم هایی که در خانواده های این چنینی زندگی میکنند؛ احساس ناکار آمدی و ناکافی بودن دارند. و این عامل زمینه اصلی بروز افسردگی در این خانم ها میشود. حتی شکستی که این خانم تجربه میکند به عنوان تروما در زندگی محسوب میشود.
???? کاهش رضایت مندی از زندگی مشترک
همیشه مهم ترین پیامد چند همسری باید کاهش رضایت مندی از زندگی مشترک باشد. زمانی که همسر جدید برگزیده میشود، رضایت از زندگی همسر اول کاسته میشود. هرچه تعداد همسران دیگر بیشتر شود، میزان رضایت از زندگی نیز کمتر میشود.
???? خشونت خانگی
زمانی که چند همسری در خانواده ای رخ میدهد، خشونت های خانگی به دلیل رقابت های پی در پی افزایش مییابد. و محیط خانه در این شرایط مسموم میشود. آسیب های خیانت، رقابت بین همسران و … این رابطه را به سوی خشونت ها و درگیری ها سوق میدهد.
???? افزایش بروز بیماری های مقاربتی
با افزایش شرکای جنسی و چند همسری، میزان بیماری های مقاربتی به شدت افزایش مییابد. در این شرایط حتی اگر یک نفر به بیماری های مقاربتی دچار باشد؛ بقیه افراد را نیز مبتلا خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه زگیل تناسلی کلیک کنید.
کلام آخر
همانطور که گفته شد؛ چند همسری آسیب های روانی و جسمانی زیاد به همسران وارد میکند. و این آسیب ها معمولا افسردگی و اضطراب های شدید است. در جوامع مختلف این وضعیت را با دید های مختلفی مینگرند؛ به همین دلیل در همه کشور ها قوانین یکسان در این زمینه وجود ندارد. اما اغلب افرادی که چند همسری هستند به بیماری های روانی دچار میباشند. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
منبع: چند همسری
:: بازدید از این مطلب : 151
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0